Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om engroshandel med kød og kødprodukter, forarbejdning af andet kød, forarbejdning af svinekød, forarbejdning og konservering af fjerkrækød, produktion af kød- og fjerkrækødprodukter & slagter- og viktualieforretninger. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter ved Snedsted

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt blandt andet svin, lam og kalv fra den ulovlige slagter til at kassere varerne.Fødevarestyrelsens Rejsehold lukkede fredag en ulovlig slagtervirksomhed på adressen Tøttrupvej 7 og 9, 7752 Snedsted i Thy. Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt kød fra svin, får, lam, geder, hest og kreaturer fra adressen til at kassere varerne eller levere dem tilbage, da de er produceret under stærkt uhygiejniske forhold. Dyrene har heller ikke været dyrlægekontrolleret hverken før eller efter slagtning. Det kan derfor ikke udelukkes, at de kan have været syge på slagtetidspunktet. På adressen er slagtning og opskæring sket i stalden, blandt levende dyr og uden den lovpligtige skadedyrssikring. På stedet fandt Fødevarestyrelsen flere færdigpakkede og nedfrosne fødevarer, der indeholdt både fluer, halm og gødningsrester. I forbindelse..

Mistanke om svinepest på slagteriet i Herning

Danish Crowns svineslagteri i Herning er i dag blevet lukket på grund af en mistanke om svinepest.?Fødevarestyrelsen har i dag 2. december kl. 9 midlertidigt lukket Danish Crowns slagteri i Herning. Lukningen sker på baggrund af mistanke om svinepest i en gris, som var sendt til slagtning. Grisen kom fra en ud af to besætninger, der begge er sat under mistanke. Besætningerne er beliggende i Vejen og Vojens.Fødevarestyrelsen besøger besætningerne og tager stilling til, om mistanken kan afblæses og slagteriet dermed kan genåbnes. De foranstaltninger, som er truffet på slagteriet i Herning, er normal procedure ved mistanke om svinepest. Svinepest er ikke farligt for mennesker. Der opstår jævnligt mistanke om svinepest i Danmark. Der har ikke været udbrud af svinepest i Danmark siden 1933.

Advarsel mod kød fra ulovlig slagtning ved Skive

Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugere, der har købt svinekød og oksekød fra adressen Ejstrupvej 1, 7860 Spøttrup og fra Toldboden på Ålekistevej i Skive Havn.Kødet er håndteret på en ældre landejendom, i en lade, hvor der blev opbevaret smøreolier, og svaler og duer fløj ind og ud. De stærkt uhygiejniske forhold, herunder også manglen på køl og den lovpligtige skadedyrssikring, gør kødet uegnet til menneskeføde.Yderligere er svinekødet solgt uden den lovpligtige sporbarhed, og noget af det solgte oksekød stammer fra en tyr, som blev nødslagtet med betændelse i dyrets forparti. Slagteren er varslet bøder for ulovlig slagtning, ulovligt detailsalg, uhygiejniske forhold samt ukorrekt bortskaffelse af slagteaffald. Forbrugere der har købt kød fra adresserne bør kassere det, da det er uegnet som menneskeføde.

Nøglehullet skal på endnu flere fødevarer

Fra marts kan både bagerens rugbrød og slagterens skinkeschnitzler blive nøglehulsmærket. Fødevarestyrelsen opfordrer producenter og detailhandel til at gribe de nye muligheder. Fra 1. marts udvider Fødevareministeriet muligheden for at bruge det grønne ernæringsmærke Nøglehullet. Slagtere, ostehandlere, bagere og supermarkederne vil f.eks. kunne nøglehulsmærke både brød, knækbrød, ost og uforarbejdet kød, der ikke er færdigpakket. Nye produktkategorier som f.eks. usaltede nødder og en række glutenfri og laktosefri produkter vil også kunne få mærket, forudsat at de lever op til nøglehulskriterierne for indholdet af blandt andet salt, sukker og fedt. - Nøglehulsmærket er en succes. Mange virksomheder udvikler produkter, der kan bære Nøglehullet, og forbrugerne kender mærket og ved, hvad det står for. Med de nye regler er vejen nu banet for et endnu større udbud af..

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer og myndigheder – og initiativet kommer fra DTU Fødevareinstituttet. Danmark har en global førerposition indenfor fremstilling af ingredienser til fødevarer og foder, men virksomhederne efterlyser mere forskning, uddannelse og innovation, hvis vi fortsat skal være konkurrencedygtige.Bag det nye Nationalt IngrediensCenter(NIC) står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer og myndigheder. NIC indvies i dag i Industriens Hus i København med deltagelse minister landbrug, fødevarer og fiskeri Dan Jørgensen. Initiativet til NIC kommer fra DTU Fødevareinstituttet. Meningen er at styrke samarbejdet mellem virksomhederne og universiteterne.Ingredienser kan anvendes i fødevarerne til at give for..

Bedre styr på kødhakkerne

Danske slagtere, supermarkeder og grossister er de seneste år blevet stadigt bedre til at styre deres produktion, så der ikke smutter svin i hakkedrengene eller går ged i det finthakkede oksekød. Ny stikprøveanalyse fra Fødevarestyrelsen foretaget på knap 250 prøver viser, at slagterbutikker, supermarkeder og grossister har forbedret deres produktionsmetoder markant. Den udvikling glæder fødevareminister Karen Hækkerup. ”Analysen viser, at Fødevareministeriets kontrolkampagner målrettet hakkekød har gjort en forskel ude i butikkerne. Slagtere og andre, der arbejder med hakket kød, har oppet sig og fået styr på deres hakkemaskiner. Og sådan bør det naturligvis også være”, siger fødevareminister Karen Hækkerup.Tilbage i 2009 fandt Fødevarestyrelsen problemer med såkaldte udeklarerede dyrearter i tæt ved hver tredje af de prøver, laboratoriet analyserede. Men efter flere år med..

Tag på madeventyr i Skagen

I oktober kan alle med en indre madnørd deltage i en kokkeskole med Skagens professionelle kokke. Her lærer man at fremtrylle retter af friske råvarer og introduceres til helt nye sider af Skagen. Hvad er smagen af Skagen ? og kan man i det hele taget tale om, at Skagen smager af noget? Det er der rig mulighed for at undersøge, når kokkeskolen slår dørene op i oktober måned. Initiativtagerne bag er Gastronomy Skagen, som er et kreativt netværk af fødevareproducenter og restauranter i Skagen heriblandt: Slagter Munch, Restaurant Pakhuset, Brøndums Hotel, Restaurant Kokkenes, Restaurant De2Have, Restaurant Hyttefadet, Restaurant Holger Drachmann og Jakob?s Café. Kokkeskolen præsenterer et forrygende program, der både udfordrer og inspirerer på samme tid. Målgruppen er alle med en indre madnørd, der gerne vil kunne fremtrylle gastronomiske retter af friske råvarer. Den kyndige undervisning..

Gode råd om hygiejne til slagtere

Fødevarestyrelsens stikprøver fra 40 slagtere i detailleddet tyder på, at der oftere kan være problemer med hygiejnen i den lille slagterbutik end hos slagteren i supermarkedet. Derfor kommer Fødevarestyrelsen nu med gode råd til, hvordan alle slagtere i detailleddet kan sikre en god hygiejne, når de håndterer svinekød. Hygiejnerådene lyder bl.a.:? Håndter svinekød og oksekød på hver sin arbejdsplads.? Rengør og desinficer arbejdspladsen mindst hver 3. time.? Hold temperaturen i produktionslokalet så lav som muligt - gerne under 18 grader.? Opbevar råvarer ved højst 3 grader? Herudover bør personalet have instruktion i korrekt vask af hænder og i hygiejnisk rengøring. ?Det er en forholdsvis lille stikprøve, og derfor kan vi ikke konkludere for hele branchen. Men vi mener, at resultaterne er så vigtige, at vi nu i dialog med branchen kommunikerer en håndfuld faglige råd ud?, siger..

Danskerne får salmonellainfektioner i udlandet

I 2012 steg antallet af salmonellatilfælde svagt efter den rekordlave forekomst i 2011. Knapt halvdelen af de danskere, der bliver syge med salmonella, bliver smittet i udlandet. Blandt personer smittet i Danmark er dansk svine- og oksekød de største kilder til salmonellatilfælde, mens ingen tilfælde kan tilskrives dansk kyllingekød. Det viser den årlige rapport om forekomsten af sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. Rapporten er udarbejdet af Zoonosecentret i DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen.I 2012 blev 1.198 danskere registreret syge af en salmonellainfektion, hvilket svarer til 21 tilfælde pr. 100.000 borgere. Det er lidt flere end i 2011, hvor forekomsten var rekordlav. Knap halvdelen af salmonellainfektionerne, 45%, tog danskerne med hjem fra en udenlandsrejse. Det er særligt i forbindelse med rejser til..

Ulovlig slagter afsløret på Lolland

Fødevarestyrelsens Rejsehold har afsløret en ulovlig slagter på adressen Birketvej 233, 4952 Banholm på Lolland. Herfra blev der blandt andet solgt hakket oksekød, bøffer, medister og koteletter. Virksomheden har ikke haft de lovpligtige tilladelser og har dermed ikke været omfattet af Fødevarestyrelsens kontrol af bl.a. hygiejne og indretning.Lokalerne fremstod da også meget uhygiejniske og snavsede. Rejseholdet konstaterede mugvækst på spande til fødevareproduktion ligesom udstyret i de uautoriserede lokaler var nedslidt og rustent og dermed vanskeligt at rengøre.Yderligere var temperaturerne på de varer som Fødevarestyrelsen fandt på stedet mellem 11 og 15 grader og dermed langt fra de anbefalede maksimalt 5 grader.En hurtig gennemgang af ordrebøger på stedet viste, at der fra adressen er solgt en del varer til forbrugerne. Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt fødevarer..

nemlig.com udvider – fordi alle har ret til handlefrihed

Friheden til at kunne sidde derhjemme i sofaen, i S-toget eller på ferien og bestille sine dagligvarer, der leveres direkte til døren, er noget rigtig mange forbrugere drømmer om. nemlig.com får dagligt henvendelser fra danskere, der efterspørger levering i lige præcis deres område. En netop afsluttet afstemning på Facebook og nemlig.coms hjemmeside har vist en kæmpemæssig interesse. Her har mere end 4.000 forbrugere ønsket sig nem og bekvem bestilling og levering af dagligvarer i deres område. Derfor har nemlig.com besluttet at åbne op for levering af dagligvarer i yderligere 15 områder fra d. 10. april, og har dermed sørget for handlefrihed til endnu flere.Forbrugerne handler dagligvarer på nettet som aldrig før, en tendens som bl.a. Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) bekræfter.?FDIH har fra 2010 til 2012 set en fordobling indenfor handel af dagligvarer via nettet målt på..

Resultat af hestekøds-screening

Systematisk svindel med hestekød ser ikke ud til at være udbredt i supermarkederne i Danmark. Til gengæld er der fundet svinekød i flere oksekødsprodukter. Samtidigt er der mistanke om svindel med hestekød på et jysk slagteri, som allerede er politianmeldt. Det viser den screening, som fødevareministeren iværksatte i forlængelse af hestekødsskandalen Fødevarestyrelsen har taget 70 stikprøver i tilfældigt udvalgte virksomheder, mens der er taget 29 prøver i forbindelse med en mistanke rettet mod et slagteri i Jylland. Ud af de 70 stikprøver af oksekødsprodukter indeholdt tre spor af hestekød, mens 11 prøver indeholdt svin. I alt er der taget 99 prøver. EU kræver, at Danmark foretager en screening på 50 prøver. Fødevareminister Mette Gjerskov er forarget over resultatet. ?Forbrugerne skal kunne stole på det, der står på pakkerne. Hvad enten det er hest, svin eller noget helt tredje...

nemlig.com afskaffer helligdagene!

Forbrugerne har med kyshånd taget imod den nye lukkelov ? JA tak, vi vil gerne handle ind, når det passer os, og hvor det passer os. Og det er uanset om det er søndag, helligdag eller sent om aftenen. Derfor har dagligvarebranchens enfant terrible - nemlig.com - besluttet sig for aldrig mere at holde lukket. Hos nemlig.com er helligdagene afskaffet ? det betyder mulighed for at handle og få leveret varer lige til døren alle årets 365 dage inkl. ferie-, søn- og helligdage.Får du lyst til at invitere på en impulsiv påskefrokost, eller er der noget du har glemt at købe ind, så er der hjælp at hente hele påsken og alle årets øvrige dage. Som det største online supermarked i Danmark åbner nemlig.com nu op for muligheden for at få bragt varer ud hver dag hele året og tilmed den time på dagen, hvor det passer kunden. Bestiller man inden kl. 24.00 leveres varerne lige til døren den..

Hest i prøveresultater fra kødprodukter fra Hårby Slagtehus

Som led i kontrolaktiviteter efter afsløringen af hestekød deklareret som oksekød i færdigretter i Danmark, har Fødevarestyrelsens Rejsehold besøgt Hårby Slagtehus i sidste uge. Virksomheden har været under mistanke for at sælge oksekød til deres kunder uden at angive, at der er iblandet kød fra andre dyrearter. Hårby Slagtehus slagter til daglig flere forskellige dyrearter, og dette har været med til at skærpe Fødevarestyrelsens opmærksomhed. Hårby Slagtehus oplyser selv, at deres kunder er bekendt med at der er hestekød i de produkter, som virksomheden sælger under navnet ?pizzakød? og ?formede bøffer?. Rejseholdet har derfor foretaget kontrol hos seks fødevarevirksomheder - to pizzeriaer og fire grillbarer - der havde købt ?pizzakød? og ?formede bøffer? fra Hårby. Alle virksomhederne har oplyst at de var af den overbevisning, at de har købt oksekød hos Hårby. Ved de seks virksomheder..

Flere gastronomiske kokkeskoler i Skagen

I 2012 lancerede netværket Gastronomy Skagen en ny kokkeskole, der fik en forrygende start med begejstrede deltagere. Interessen har siden hen været så stor, at der nu udbydes fire kokkeskoler her i 2013. Hvad er smagen af Skagen ? og kan man i det hele taget tale om, at Skagen smager af noget? Det er der rig mulighed for at undersøge, hvis man tilmelder sig en af de fire kokkeskoler, som Gastronomy Skagen udbyder i april og oktober. Gastronomy Skagen er et kreativt netværk af fødevareproducenter og restauranter i Skagen heriblandt: Slagter Munch, Restaurant Pakhuset, Brøndums Hotel, Restaurant Kokkenes, Restaurant De2Have, Restaurant Hyttefadet, Restaurant Holger Drachmann og Jakob?s Café. Årets kokkeskoler kan præsentere et forrygende program, der både udfordrer og inspirerer på samme tid. Målgruppen er alle med en indre mad-nørd, der vil lære, hvordan man tryller gastronomiske retter..

Landmænd ager med stude til Irma

Fredag i den 2. november fik fem Irma-butikker på Sjælland besøg af hver sin studeproducent fra Jylland, som medbragte smagsprøver på kødet fra sine dyr. Økologisk ungokse er et populært kvalitetsprodukt i Irma, og kødet kommer fra økologiske landmænd, som køber kalve af økologiske mælkeproducenter og lader dem vokse som stude, fodret med store mængder græs - ofte ved sommeren igennem at græsse på store naturarealer i Jylland.For at give Irmas kunder bedre mulighed for at stifte bekendtskab med produkterne tog fem landmænd fredag turen til Sjælland for at besøge udvalgte Irma-butikker. Her fortalte de kunderne om deres bedrift, om dyrene, og om hvorfor de var har valgt at blive økologiske landmænd. Samtidig blev kunderne budt på smagsprøver af Ungokse.Forud for turen har slagtere fra Irmas butikker tidligere på året været på bedriftsbesøg i Vestjylland for at se produktionen og besøge..

Ulovlig hjemmeslagter afsløret i Viborg

Fødevarestyrelsens Rejsehold afslørede idag et ulovligt hjemmeslagteri i Viborg. På baggrund af en anonym anmeldelse om salg af kød rykkede Fødevarestyrelsens Rejsehold ud til en privat villa. Her var der i udhuset indrettet et opskæringslokale, som var udstyret med kødkroge, knive, en kødsav og kødhakker. Bord og vægge var i materialer, som ikke er rengøringsvenlige og på vægge, bord og gulv fandtes indtørrede rester af gammelt kød og blod.Under kontrollen kom ejeren hjem med en slagtet gris placeret i en balje i bilens bagagerum. I bilen lå også en boltpistol, der var blevet anvendt ved slagtningen, som var foregået på den landejendom, hvor svinet kom fra. Rejseholdet påbød straks slagteren at destruere kødet og overhældte det med destruktionsfarve.Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt okse-, svine- eller lammekød, som er slagtet af den uregistrerede hjemmeslagter på gårde..

Kokkeskole giver fornyet oplevelse af Skagen

Vante Skagen-turister tilbragte to dage med syv kokke, en sommelier og en pølsemager og fik mere med hjem end forventet.D. 9.-11. oktober fik 16 gastronomi-interesserede kokkeskoledeltagere undervisning af kokke fra hele syv forskellige restauranter i Skagen. Det er det kreative samarbejde Gastronomy Skagen, som står bag kokkeskolen. De deltagende kokke kom fra Pakhuset, Brøndums Hotel, Restaurant Hyttefadet, Ruths Hotel, Jakobs Café, Restaurant Kokkenes og Restaurant De 2 Have. Mange af kokkeskoledeltagere var enige om, at selvom de havde været i Skagen flere gange, havde de aldrig opnået så meget viden og fået byen præsenteret på en sådan måde før. Kokkeskoleprogrammet bød også på besøg hos den lokale fiskehandler, Brøndums Hotel, Skagens Museum, en bjesktur på cykel og et kig bag facaden hos Slagter Munchs Skinkehus. Det smukke efterår i Skagen var også en positiv oplevelse for..

Ulovlig slagter afsløret ved Hadsten

Et tip fra politiet ledte fredag Fødevarestyrelsens Rejsehold på sporet af en ulovlig slagter på en landejendom ved Hadsten. Ved gården fandt rejseholdet to slagtede får placeret i plastiksække, som var hængt op i et træ. Under sækkene var et kar, som indeholdt blod og indvolde. På stedet lå også to fårehoveder, som ikke havde mærker efter en boltpistol. Rejseholdet vurderer derfor, at der kan være tale om aflivning, som ikke er i overensstemmelse med lovgivningen. Rundt omkring på ejendommen lå flere fåreben og ?skind. Og skjult under nogle bigballer, lå adskillige fåreskind og indvolde gravet ned. Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt lamme- eller fårekød på adressen Langskovvej 12, 8370 Hadsten til at kassere kødet, da dyrene er slagtet under uhygiejniske og uden den lovpligtige dyrlægekontrol. Ejeren kan nu se frem til politianmeldelse for ukorrekt aflivning, slagtning..

Gammeldags slagter anno 2012

Skibhusslagteren i Odense vil kun levere kvalitetskød, som kommer fra frilandsgrise, men til konkurrencedygtige priser.René Langholm, som har ejet og drevet Skibhusslagteren i mere end 6 år, vurderer, at hvis du vil overleve som slagter ? i konkurrence med supermarkederne ? så er det helt afgørende, at du kan levere kvalitet, men til konkurrencedygtige priser. ?Vi sørger generelt for, at vores priser ligger lige under konkurrenternes, eller på samme niveau? fortæller René Langholm ?men hos Skibhusslagteren vægter vi også kvaliteten højt, og bruger derfor kød fra frilandsgrise, og det smager bare bedre? afslutter slagtermesteren.Slagtermester René Langholm ved hvad han taler om. René er nemlig udlært hos Mesterslagteren i Odense, og har i en årrække herefter arbejdet for, og erfaret, de centralt styrede supermarkedskæder. Den unge slagtermester følte ikke han kunne se kunderne i øjnene,..

Det spanske køkken indtager det danske havebord

Frisk frugt plukket i morges, friske grøntsager fra det lokale marked, ægte chorizos, spansk skinke, oste og sangria . Alt sammen nu muligt at bestille online fra dansk firma i Sydspanien.I mange år har det været muligt at købe italienske og franske delikatesser online, men udvalget af spanske har været yderst begrænset. Og det på trods af så mange danskere gennem de sidste 40 år har besøgt Spanien og værdsat de kulinariske oplevelser.Vi er sikkert mange der har overvejet at tømme kufferten for tøj og fylde den med spanske lækkerier i stedet, inden turen igen gik mod Danmark. Det er dog nok de færreste der har taget så drastiske skridt for at kunne nyde en spansk skinke og ost hjemme på terrassen.Da udvalget og mulighederne for at købe autentiske spanske produkter i Danmark indtil i dag har været ret begrænset er det for de fleste nok blevet ved en pakke serrano skinke i supermarkedet..

Det spanske køkken indtager det danske havebord

Frisk frugt plukket i morges, friske grøntsager fra det lokale marked, ægte chorizos, spansk skinke, oste og sangria . Alt sammen nu muligt at bestille online fra dansk firma i Sydspanien. I mange år har det været muligt at købe italienske og franske delikatesser online, men udvalget af spanske har været yderst begrænset. Og det på trods af så mange danskere gennem de sidste 40 år har besøgt Spanien og værdsat de kulinariske oplevelser. Vi er sikkert mange der har overvejet at tømme kufferten for tøj og fylde den med spanske lækkerier i stedet, inden turen igen gik mod Danmark. Det er dog nok de færreste der har taget så drastiske skridt for at kunne nyde en spansk skinke og ost hjemme på terrassen.Da udvalget og mulighederne for at købe autentiske spanske produkter i Danmark indtil i dag har været ret begrænset er det for de fleste nok blevet ved en pakke serrano skinke i supermarkedet..

Nøglehul i hospitalsmaden

Danmarks første kantine med en nøglehulscertificering bliver i dag indviet på Herlev Hospital. Nøglehulsmærket er bedst kendt fra varerne i supermarkedet, men som de første får medarbejderne på hospitalet i Herlev nu en mærkat på deres kantine, og dermed garanti for gode råvarer og sundere mad.Køkkenpersonalet får 'nøglehuls-certifikatet' overrakt af Fødevareminister Mette Gjerskov, og dermed gives en stor anerkendelse af hospitalskøkkenets indsats for sundere og ernæringsrigtig mad til de ansatte. Nøglehulsordningen blev tidligere i år udvidet fra dagligvarer til spisesteder og kantiner, og Herlev Hospital er altså de første der får nøglehulscertificeret deres medarbejderkantine.?Med nøglehulsmærket signalerer Herlev, at det virkelig betyder noget for dem, hvilken mad de serverer for de ansatte. Først og fremmest handler det om sund mad. Men nøglehullet skal også gerne betyde et løft i..

Hver tiende bestiller færdig nytårsmad

En god middag bestående af mere eller mindre gastronomiske oplevelser er en fast del af de fleste danskeres nytårsaften, og størstedelen går selv i køkkenet og tryller. Men ifølge en spørgeundersøgelse foretaget af Just-Eat har hver tiende dansker i år besluttet at bestille en færdig nytårsmenu udefra.Nytårsaften er noget specielt. I hvert fald for de fleste danskere, og især maden er et af de områder, der bliver prioriteret rigtig højt på årets sidste dag. Derfor går de fleste også selv i køkkenet for at lave nytårsmaden, men i år har hver tiende dansker besluttet sig for at bestille nytårsmenuen udefra.Faktisk er det 14 procent af danskerne, der får maden udefra, men 4 procent af dem får mad leveret, som de selv skal tilberede, hvorimod de 10 procent får leveret en færdig nytårsmenu, som de bare skal sætte tænderne i.- Ligesom i dagligdagen handler det om, at danskerne har behov for..