Find vej: Forside » Artikler » Landmænd ager med stude til Irma

Landmænd ager med stude til Irma

Lagt på find-slagter.dk den 06-11-2012 af funitureMaster

Fredag i den 2. november fik fem Irma-butikker på Sjælland besøg af hver sin studeproducent fra Jylland, som medbragte smagsprøver på kødet fra sine dyr.

Økologisk ungokse er et populært kvalitetsprodukt i Irma, og kødet kommer fra økologiske landmænd, som køber kalve af økologiske mælkeproducenter og lader dem vokse som stude, fodret med store mængder græs - ofte ved sommeren igennem at græsse på store naturarealer i Jylland.

For at give Irmas kunder bedre mulighed for at stifte bekendtskab med produkterne tog fem landmænd fredag turen til Sjælland for at besøge udvalgte Irma-butikker. Her fortalte de kunderne om deres bedrift, om dyrene, og om hvorfor de var har valgt at blive økologiske landmænd. Samtidig blev kunderne budt på smagsprøver af Ungokse.

Forud for turen har slagtere fra Irmas butikker tidligere på året været på bedriftsbesøg i Vestjylland for at se produktionen og besøge Per og Ingeborg Tinghøj Jensen, hvor de med egne øjne så, hvordan dyrene har det, mens de græsser på naturarealerne ved Vadehavet.

I forbindelse med kampagnen for Ungokse har Friland sammen med gruppen af økologiske studeproducenter udgivet et hæfte med portræt af de enkelte bedrifter og beskrivelse af, hvordan ungokserne lever. Hæftet findes i alle Irma-butikker.

De Irma-butikker, som fredag d. 2. november fik besøg af landmænd var:

Irma Waterfront (Tuborg havn)
Besøgt af Per Tinghøj Jensen fra Tjæreborg

Irma Rødovre Centrum
Besøgt af Leif Rørbye fra Barrit v/ Vejle Fjord

Irma Oslo Plads
Besøgt af Niels Skovbakke Hansen fra Hjortshøj v/ Århus

Irma Ndr. Fasanvej
Besøgt af Bent Korsholm fra Skjern

Irma Hørsholm
Besøgt af Nicolaj Nicolajsen fra Thy