Find vej: Forside » Artikler » Bedre styr på kødhakkerne

Bedre styr på kødhakkerne

Lagt på find-slagter.dk den 27-12-2013 af funitureMaster

Danske slagtere, supermarkeder og grossister er de seneste år blevet stadigt bedre til at styre deres produktion, så der ikke smutter svin i hakkedrengene eller går ged i det finthakkede oksekød.
Ny stikprøveanalyse fra Fødevarestyrelsen foretaget på knap 250 prøver viser, at slagterbutikker, supermarkeder og grossister har forbedret deres produktionsmetoder markant. Den udvikling glæder fødevareminister Karen Hækkerup.

”Analysen viser, at Fødevareministeriets kontrolkampagner målrettet hakkekød har gjort en forskel ude i butikkerne. Slagtere og andre, der arbejder med hakket kød, har oppet sig og fået styr på deres hakkemaskiner. Og sådan bør det naturligvis også være”, siger fødevareminister Karen Hækkerup.

Tilbage i 2009 fandt Fødevarestyrelsen problemer med såkaldte udeklarerede dyrearter i tæt ved hver tredje af de prøver, laboratoriet analyserede. Men efter flere år med stadigt bedre resultater ude ved kødhakkemaskinerne, er antallet af problemer dalet til under seks procent af prøverne.

Ingen spor af hestekød
Stikprøveanalysen viste ikke spor af hestekød - hverken i de færdiglavede kødboller eller i den præfabrikerede lasagne. Når Fødevarestyrelsen konstaterer problemer med hakket kød, er det hovedsageligt svin, der er problemet.

”Efter hestekødsskandalen tidligere i år glæder jeg mig over, at analysen viser, at hest ikke bliver solgt som oksekød. Forbrugerne skal ikke snydes. Derfor vil Fødevarestyrelsen også i sine kommende kampagner have fokus på kødkvalitet og forbrugerbeskyttelse”, siger fødevareminister Karen Hækkerup